Reconnect

Hiermee bedoel ik dat we onszelf weer moeten verbinden. Met wat? Met ons innerlijke zelf, de Bron waaruit we allemaal voort komen. Gaan voelen wie we echt zijn, bewust worden van het feit dat we bewustzijn ZIJN, we ZIJN licht en liefde.
Dat klinkt een beetje zweverig, ik weet het. Maar is het zo zweverig om van een vogel te verwachten dat hij kan vliegen? Je gaat je pas iets herinneren als je beseft dat je het vergeten bent.
einstein-bewustzijn1
Bron: Inspirerend artikel van GuidoJ

Even een paar feiten op een rijtje:

  • We zijn allemaal ontstaan uit dezelfde ‘Bron’. We bestaan allemaal uit dezelfde natuurkundige elementen (atomen), ook wel ‘sterrenstof’ genoemd.
  • We leven op 1 en dezelfde planeet, genaamd Moeder Aarde.
  • Iedereen heeft een ‘ego’ en een ‘intuïtie/ziel/hart/Hogere Zelf’.
  • We hebben allemaal een ‘bewustzijn’.

Uit dezelfde Bron, maar waarom:
Maken we onderscheid tussen afkomst, huidskleur, religie, uiterlijk, seksuele voorkeur, en ja zelfs de kleding die iemand aanheeft? Is al dat ‘plaatsen in hokjes’ niet 1 grote streling van ons ‘ego’? Door iemand, of iets, te labelen ontzeg je het van alle mogelijke dingen die het kan zijn. Door te labelen identificeer je het als een bepaalde vorm.

Once you label me, you negate me. – Soren Kirkegaard –

Zouden we in plaats van al dat wijzen naar elkaar eerst niet eens goed in de spiegel moeten kijken?! Wat zegt dat over mij als ik dit zeg of denk over een ander? Hoe voelt dat diep van binnen, word ik daar echt gelukkig van? Behandel je naasten zoals jij behandeld wilt worden. Roger Federer (tenniskampioen) verwoord het prachtig:

“Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn.”

Al je acties hebben gevolgen, de energie die je de wereld in stuurt komt terug. De vruchten zitten in het zaad. Als je schade toebrengt aan een ander, breng je indirect schade toe aan jezelf. Ben je niet blij met de manier waarop mensen je behandelen, komen woorden niet aan? Geef het goede voorbeeld, wees een inspiratie. De wereld verbeteren begint bij jezelf.

FB_IMG_1465235304556

We wonen allemaal op Moeder Aarde, maar waarom:
Leven we op dezelfde planeet, maar lijken we onze verbinding steeds meer kwijt te raken, alsof we allemaal op een eigen eilandje wonen. De wereld van het ‘ego’ en de materie/vorm zijn meestal belangrijker dan de kwaliteit van de aarde, het welzijn van dieren, of het volgen van ons gevoel/intuïtie binnenin. Ik krijg soms het idee dat er ‘geleefd’ wordt alsof we nog een paar planeten op voorraad hebben staan in de kast. Moeder Aarde, het hele universum zorgt voor ons, geeft ons het goede voorbeeld. De kringloop van het leven/de natuur werkt alleen doordat alles met elkaar verbonden is en samenwerkt. Voel Moeder Aarde onder je blote voeten, wees dankbaar voor iedere nieuwe dag, voor iedere hap adem, iedere beker water, iedere maaltijd. Bedank de vogels voor hun onophoudelijke vrolijke fluiten, en de zon die iedere dag zijn licht op ons schijnt. Voel je verbonden met al het leven, zodat je je meer verbonden voelt met jezelf!

“There is no wifi in the forest, but we promise you will find a better connection”.

De kosmische intelligentie die alles op deze aarde bestuurd, zorgt dat een zaadje uitgroeit tot een boom, zorgt ook voor jou ademhaling, voor jou hartslag, zorgt voor alle processen waarvan wij alleen nog maar tipje van de ijsberg van kunnen begrijpen. In veels godsdiensten bidden we tot de Vader, en/of de Zoon en de Heilige Geest. Maar vergeet niet Moeder Aarde! Zoals ‘Little Grandmother’ (Kiesha Crowther) schrijft in haar boek:

“Al veel te lang hebben we het vrouwelijke, de Moeder, verworpen. Moeder Aarde kan haar hemelse, hoge zelf niet worden voordat haar eigen kinderen haar als de Goddelijke Vrouwelijke zelf erkennen, een wezen van grote tederheid, wijsheid en grenzeloze Liefde.”

Ego-gericht of intuïtie/Hogere Zelf/hartbewust/ziels-gericht: 
Helaas leren we vaak beslissingen te nemen op basis van het verstand, onze gedachte erover, inplaats onze intuïtie. Is dat niet het belangrijkste gedeelte van onze opvoeding?
We zouden het op school met de paplepel ingegoten moeten krijgen. Luister naar je intuïtie, vertrouw op je innerlijke gids, wees bewust van jezelf, je grenzeloze mogelijkheden! Deze woorden zijn vast een keer langs gekomen tijdens een les Nederlands, om ze daarna maar weer te vergeten. Onze hele samenleving is gebaseerd op het ‘ego’. We leren van jongs af aan wat belangrijk is om succesvol en gelukkig te worden in dit leven. We moeten ons goed voorzien in alle basisbehoeften van het leven. Daar valt onder: eten op de plank en een dak boven ons hoofd. Het liefst natuurlijk nog zoveel mogelijk materiele middelen om ons ego te strelen. Dit zijn lichamelijke behoeften, maar wanneer komen onze geestelijke/spirituele doelen waarom we hier zijn? Wanneer durven we buiten onze comfort zone te komen, en gaan we ons werkelijke doel nastreven? Waarom gebruiken we zo weinig van onze immens krachtige talenten, die we allemaal tot onze beschikking hebben? Alsof je een tv koopt, maar hem nooit aanzet.

A ship in port is safe but that is not what ships are built for zonnedruppels quote
Valt het je ook op, dat er steeds meer mensen gevloerd worden met geestelijke problemen zoals depressie, burn-out, angststoornissen, eetstoornissen enz. Er wordt ons veel geleerd over het menselijk lichaam, maar veels te weinig over het geestelijke aspect, onze universele verbondenheid.  Er wordt kort vermeld dat we ook nog een geest/ziel hebben. Die ziel brengen mensen vaak onder bij een religie, want dan komt het vast allemaal wel goed. Je moet vooral niet te veel nadenken, want dan ben je maar een zweverig type. Hier slaan we naar mijn mening de plank finaal mis. We zijn geen mensen die zweverige/spirituele levens of ervaringen zoeken, we zijn spirituele wezens die leren door menselijke ervaringen.
Hoe kun je iets leren als je leven voor het grootste gedeelte bepaald wordt door het ego? Het ego vertroebeld ons zicht, het kan niet samen gaan met bewustzijn. Het laat je denken wie je bent, maar eigenlijk is het ego doodsbang. De waarheid is namelijk dat hij helemaal niet bestaat, we zijn ons ego niet. Het ego leidt ons af, we vergeten te leven in het nu. Zoals Eckhart Tolle mooi kan verwoorden:

“The decision to make the present your friend is the end of the ego”.

ego-and-soul1
Bron

Je hebt een bewustzijn, maar waarom:
Lijken we eerder bewusteloos dan levend?
Bewustzijn, een breed begrip, of is het gewoon de kern van je hele zijn? Het geen wat ons universeel verbind. Veel mensen vinden het maar een wazig/zweverig onderwerp, het is niet zichtbaar, niet in een hokje te plaatsen. Maar het is tijd om wakker te worden (herinneren), tijd om ons bewustzijn ten volle te gaan benutten en zo het meeste uit dit leven te halen. Je hele leven speelt zich af in het ‘NU’, het ‘NU” is alles wat we ooit zullen hebben. De tijd vliegt, stop met uitstellen, je leeft nu, niet gisteren of morgen. Het bewustzijn is de sleutel van je eigen gevangenis. Als je die eenmaal geopend hebt, kan en wil je niet meer terug. Als je eenmaal wakker wordt, en ziet hoe mooi het buiten ‘de matrix’ is, wil je echt niet meer terug in de droomtoestand waaruit je komt. Als je je gaat herinneren wie je echt bent, waar je deel vanuit maakt, wat je doel is op deze aarde, kun je eindelijk je uiterlijke doelen (die bestaan uit vorm/materie) in balans brengen met je innerlijke doelen. Hoe bewuster je wordt, des te beter herken je de eindeloze gedachtepatronen van het denken, het eindeloze lijden, en zinloze nastreven van doelen die je nooit helemaal kunnen bevredigen en altijd maar tijdelijk zijn. Je begint de stem en het vastklampende gedrag van je ego te herkennen, stopt ermee je hier mee te identificeren, en gaat steeds meer luisteren naar je intuïtie. Wordt wakker, zie de waanzin in de wereld, de waanzin die je hoort in je gedachten, besef dat jij deze gedachten niet bent, en begin te luisteren en leven zoals die fluisterende stem je toe fluistert.

Dat is allemaal makkelijk gezegd zal je wel denken. Dat is nou het hele probleem, we moeten stoppen met zoveel te denken, stil worden en beginnen met voelen. Onze gedachten leiden ons continu af om in het ‘nu’ te zijn.

Eckhart-Tolle-Quotes-9-e1441309197382
Bron

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld of hocus pocus te zijn. Elke reis begint met 1 stap. Laat je inspireren door de natuur om je heen. Waarom is een hond over het algemeen altijd vrolijk? Omdat hij met 4 poten in het ‘NU’ staat! Kijk eens naar een boom, hoe rustig hij daar staat, compleet in het nu geworteld. Stop een paar keer per dag met je dagelijkse bezigheden, en wees je even bewust van wat je aan het doen bent. Probeer je meer bewust te worden van je ademhaling, dat is de brug tussen je lichaam en je geest/ziel. Laat je leven niet langer bepalen door angst, maar door liefde.


Het is tijd ‘to reconnect’! Tijd om uit je comfort zone te treden, want dat is waar al ‘the magic happens’. Het geeft niet dat je niet kunt zien waar je uitkomt. Je hoeft niet de hele trap te zien, de eerste trede is genoeg. Het gaat om de reis, en niet om de eindbestemming. We zouden allemaal wel meteen op die bergtop willen staan. Maar geef eerlijk toe, zou jij je net zo verwonderd voelen als je met een lift daar gekomen was? Of wanneer je eerst een pijnlijke/inspirerende/ontroerende/mooie/moeilijke tocht hebt afgelegd? Wie van de twee zal zich completer voelen, meer zelfvertrouwen hebben, zich meer verbonden voelen met Moeder Aarde, de kracht in zichzelf ervaren hebben? Diegene die de berg heeft beklommen, of diegene die met de lift is gegaan? Er is goed nieuws, die lift is er niet. Waarom niet? Dat is precies de reden waarom we hier zijn, om dualiteit te ervaren, en ervaren zullen we. De vraag is wat je wilt ervaren. Om uit die eindeloze spiraal van lijden te komen moeten we die ‘berg’ gaan beklimmen. Lijden schept bewustzijn, gebruik je verleden als brandstof voor de toekomst!

namasté