Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ijsbad workshop

mei 29, 2016 @ 1:30 pm - 6:30 pm

euro75

Evenement Navigatie

Tijdens de workshop leer je de basis technieken om koude te omarmen. We oefenen de ademhalingstechniek en diverse mentale en fysieke technieken. De oefeningen worden afgewisseld met uitleg over verschillende methoden (van millennia oude technieken tot de zg. Wim Hof – en Bridgeman Methode) en toelichting op recente wetenschappelijke onderzoeken. Na afloop heb je voldoende kennis om zelf verder te kunnen oefenen.

20160313_153319_resized
Je activeert je lichaam en leert je zenuwstelsel en immuunsysteem direct te beïnvloeden. Lichaam en geest worden in balans gebracht. Je traint je mindset en verbetert het concentratievermogen en doelgerichtheid. Je lichaam is zo veel krachtiger dan je denkt. Voelen is begrijpen, iedereen kan het!

Houd je niet van kou of heb je vaak last van koude handen of voeten? Beoefening van de technieken helpt je natuurlijke vermogen om warm te blijven te herstellen. Niet de verwarming hoger zetten of warmere kleding aantrekken maar de belastbaarheid van het lichaam verhogen! De bloedcirculatie gaat beter verlopen.

De workshop wordt gegeven in een ontspannen en informele sfeer. De technieken zijn simpel aan te leren en zeer effectief. De nadruk ligt op de ervaring. Iedereen werkt binnen zijn/haar eigen mogelijkheden. We eindigen met een (vrijwillig) ijsbad.

Zondag 29 mei van 13:30 tot 18:30.

Maximaal 10 deelnemers.

Bijdrage € 75,-  inclusief koffie/thee, lichte maaltijd (Soep aan het eind) en materiaal (pdf-uitleg).

Bijkomende voordelen van koude training zijn:
* Lichaam en geest in balans brengen;
* De geestelijke wil beïnvloeden;
* Het verhogen van het energieniveau;
* Een betere bloedcirculatie en lymfesysteemcirculatie;
* Verbetering van het concentratievermogen en doelgerichtheid;
* Vetverlies door verbranding;
* Reguleren van de lichaamstemperatuur.

20160313_165011_resizedHet is handig om makkelijk zittende kleding aan te doen (bv een trainingsbroek) en een yoga/oefenmatje en evt. dekentje en kussen, je badkleding, een handdoek en evt. slippers en een badjas mee te nemen.
Probeer bij aanvang niet een volle maag te hebben in verband met de oefeningen die we gaan doen.

Tot snel 🙂

“De kracht van Cold Water Immersion
Wist je dat Tony Robbins zijn dag altijd begint door zich elke ochtend onder te dompelen in een ijsbad en dat een sprong in ijskoud bronwater de favoriete manier is van David Wolfe om volledig te ontstressen? En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen van mensen die dagelijks genieten van de voordelen van een ijsbad en/of koud afdouchen, ook wel de Cold Water Immersion genoemd.
Wanneer dit op een regelmatige basis wordt gedaan, kan dit zelfs leiden tot langdurige veranderingen in het immuunsysteem van je lichaam, verbetering van de lymfatische circulatie en bloedsomloop en verandering van het spijsverteringsstelsel, wat zowel afzonderlijk als tezamen de algehele kwaliteit van je leven kan verbeteren.

De vijf belangrijkste voordelen van Cold Water Immersion:

1. VERBETERT DE LYMFECIRCULATIE
Het lymfestelsel is een netwerk van vaten die door het hele lichaam lopen en helpen bij het afvoeren van afval, bacteriën en microben uit je cellen en in daardoor je lichaam reinigen. In tegenstelling tot je bloed, dat voortdurend door het hart wordt rondgepompt door je lichaam, heeft de lymfevloeistof geen centrale pomp. In plaats daarvan voert je lymfesysteem door spiercontractie de lymfevloeistof door de vaten.
Dus als je je lymfestelsel niet zélf oefent wordt het traag of inefficiënt, stagneert de vloeistof en hopen toxines zich op, wat zich manifesteert in verkoudheid, gewrichtspijn, infectie en zelfs ziekte.
Door je onder te dompelen in koud water zorg je ervoor dat je lymfevaten contracteren, waardoor je lymfesysteem gedwongen wordt om lymfevloeistoffen door je hele lichaam te pompen en het afval uit het gebied weg te spoelen.
Dit triggert dan de witte bloedcellen van het immuunsysteem om aan te vallen en de ongewenste stoffen in de vloeistof te vernietigen. Op een bepaalde manier is het een soort van een domino-effect – het koude water heeft effect op het lymfestelsel, dat op zijn beurt effect heeft op het immuunsysteem, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je je gelukkig en gezond kan voelen.

2. VERBETERT DE CARDIOCASCULAIRE CIRCULATIE
De bloedsomloop is zelden iets waar we bij stilstaan, maar het kan worden gezien als een van de meest kritische onderdelen van onze algehele gezondheid en welzijn. Met een slechte bloedsomloop wordt niet alleen de doorbloeding gecompromitteerd maar ook het hart komt onder spanning te staan. Dit kan uiteindelijk leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, spierkramp of zelfs een hartaanval en een beroerte. Aan de andere kant kunnen we met de verbeterde bloedsomloop de gezondheid van het hart en de mentale prestaties verbeteren, het immuunsysteem en de stofwisseling stimuleren en het zal je gewoon meer kracht en energie geven om je leven te leven zoals jij dat wilt.
Dus hoe krijgen we een betere bloedsomloop? Lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn twee bekende factoren. Maar je onderdompelen in koud water kan de bloedstroom ook stimuleren.
Wanneer je je lichaam onderdompelt in koud water zal het bloed snel je vitale organen omringen. Je hart wordt dan gedwongen om efficiënter te pompen, waardoor het bloed door al je vaten stroomt en elk deel van je lichaam voorziet van zuurstof en voedingsstoffen die het nodig heeft. Als je dit op regelmatige basis doet bevorder je een gezonde bloedsomloop en uiteindelijk een gezond lichaam.

3. VERLAAGT DE KANS OP SPIERONTSTEKING
Heb je ooit deelgenomen aan een hoge intensiteit training en werd je de volgende morgen wakker met pijn? Hoe zou je het vinden om een nieuw type fysieke activiteit te proberen dat alleen je spieren laat kloppen? Of heb je weleens meegemaakt dat je na zware huishoudelijke taken je jezelf de dagen daarna ongemakkelijk voelde? Dit fysieke ongemak heet spierpijn (DOMS) en voor velen kan dit zo pijnlijk zijn dat ze direct anti-inflammatoire medicijnen moeten gebruiken om hun pijn te kalmeren.
Elke activiteit die je spieren over de grenzen duwt die ze gewend zijn kan leiden tot microscopische scheurtjes in de vezels en ontstekingen in het weefsel. Maar van je onderdompelen in koud water is wetenschappelijk bewezen dat het kan helpen deze bijwerkingen tegen te gaan.
Koud water verlaagt de temperatuur van het beschadigde weefsel en vernauwt de bloedvaten. Dit vermindert de zwelling en de ontsteking en verdooft ook de zenuwuiteinden waardoor de pijn onmiddellijk vermindert. Dit is de reden waarom je zo vaak ziet dat een atleet na een inspannende training zich onderdompelt in een ijsbad. Maar je hoeft geen professionele sporter te zijn om de voordelen van je onderdompelen in koud water te kunnen plukken. Door simpelweg na de training een snelle koude douche te nemen kun je helpen de pijn en ontsteking die je hebt overgehouden aan de lichamelijke activiteit verminderen. En door onderdompelen in koud water op te nemen in je dagelijkse routine, zul je merken dat je geen medicijnen meer hoeft te gebruiken, omdat je een eenvoudige, natuurlijke manier van bespoediging van het herstel en comfort hebt gevonden.

4. VERHOOGT DE GELUKSNIVEAUS
Voel je je neerslachtig? Probeer dan eens een koude douche te nemen.
Uit een onderzoek uit 2007 is gebleken dat een koude douche kan helpen bij de behandeling van depressiesymptomen en als het op een regelmatige basis wordt gedaan het meer voordelen kan hebben dan voorgeschreven medicijnen. De reden hiervoor, in wetenschappelijke termen, komt door de stimulering van de dopaminerge transmissie in de mesocorticolimbic en het nigrostriatale pad. Of in gewone taal: koud water triggert een vloed van stemming stimulerende neurotransmitters, die je een gelukkig gevoel geven.
Een aparte studie dat de effecten van regelmatig zwemmen in de winter op de stemming van de zwemmers analyseerde toonde aan dat na vier maanden van regelmatig zwemmen in koud water, de proefpersonen zich energieker, actiever en kwieker voelden dan de controlegroep.
Dus de volgende keer dat je jezelf neerslachtig voelt, overweeg dan de voordelen van water, of het nu een oceaan, een meer of een eenvoudige douche is. Je zult merken dat water een belangrijke rol kan spelen in het gelukkig houden van je lichaam en jezelf.

5. VERHOOGT GEWICHTSVERLIES
Indien regelmatig toegepast, kan onderdompelen in koud water je metabolisme stimuleren. Niet alleen dwingt koud water ons lichaam om harder te werken om ons warm te houden, het verbrandt ook calorieën tijdens dit proces en op de lange termijn, maar het stimuleert ook onze stofwisseling en kan een onverwacht effect hebben op het soort vet dat we produceren.
Tijdens een studie uit 2009 ontdekten de onderzoekers dat koud water gezond bruin vet kan bevorderen, wat de goede vetten in ons lichaam genereert om ons warm te houden en wordt geactiveerd wanneer ze worden blootgesteld aan extreem vet en wit vet helpt elimineren, dat lichaamsvet is dat zich ophoopt rond onze tailles en dijen als we te veel calorieën consumeren.
Terwijl het onderdompelen in koud water niet moet worden beschouwd als een vervanging voor dieet en lichaamsbeweging, is het wel een uitstekende aanvulling. Het conditioneren van je hersenen en je lichaam om het onderdompelen in koud water te accepteren, te verduren en te omarmen kan lastig zijn, maar de voordelen voor de gezondheid op zowel de korte als de lange termijn zijn de moeite waard.
Je zult in staat zijn om de natuurlijke genezende krachten van je lichaam te activeren en in staat zijn om de juiste ondersteuning van je fysiologische en mentale staat te bieden en misschien begin je je gewoon gezonder en gelukkiger te voelen. Zelfs als je begint met een snelle, koude douche, kan het slechts kort verlagen van de temperatuur van je huid, drastische resultaten geven. Dus houd rekening met de voordelen van je onderdompelen in koud water, of het nu voor een extra dosis energie tijdens de dag is of voor een langdurige verandering in de toekomst.
Ervaren is begrijpen
Stel dat je de controle kunt krijgen over je hartslag, ademhaling, bloedcirculatie, je geestelijke wil en bovenal je autonome zenuwstelsel en je immuunsysteem kan leren beïnvloeden. Stel dat je jouw innerlijke vuur kunt ontwaken en re-claimen zoals nooit te voren. Wíj kunnen nu met een gerust hart zeggen dat jij dat ook kunt, maar je moet het uiteindelijk zelf ervaren.
De beste manier om te begrijpen hoe ingrijpend de veranderingen zijn welke Cold Water Immersion en het ontwaken van je innerlijke vuur met zich mee brengen is door het zelf te ervaren.”

Gegevens

Datum:
mei 29, 2016
Tijd:
1:30 pm - 6:30 pm
Kosten:
euro75
Website:
http://www.vasu.coach

Organisator

Bas Kniest
E-mail:
info@vasu.coach
Website:
http://www.vasu.coach/

Locatie

Tapovan NL
Beekbergerweg 25
Loenen, Gelderland 7371 EV Nederland
+ Google Maps