Oil pulling

Wat is oil pulling/olie trekken nou weer zou je zeggen? Het stamt uit vroegere tijden (Ayurveda) en word vooral ingezet om de mondholte te reinigen van bacteriën. Ook ideaal om te doen tijdens een detox periode! Maar volgens onderzoeken en ervaringen kan het ook een hoop aandoeningen behandelen. Klik hier voor een uitgebreide uitleg en weetjes, uitgelegd door Jesse van der Velde. Of hier voor nog meer uitleg.

Simpel uitgelegd is het je mond 10-20 minuten lang spoelen met een koudgeperste olie (b.v. kokosolie, hennepzaadolie, zonnebloemolie of sesamzaadolie). De olie neemt dan afvalstoffen en bacteriën op, en die spuug je daarna weer uit. Het schijnt beter te zijn om op een nuchtere maag te doen. Liever in de prullenbak uitspugen om verstoppingen te voorkomen.

Ik heb het een tijdje voor ongeveer 6-8 weken dagelijks achter elkaar gedaan (met kokosolie), omdat het zelfs je gaatjes in tanden zou herstellen. Dit was helaas niet het geval bij mij. Het gaatje is sindsdien ook niet groter geworden (nu 2 jaar geleden). Mogelijk omdat het gaatje op een vulling zit, kan deze niet herstellen. Het meest positieve effect wat ik ervaar is een frissere adem, gezonder tandvlees en mogelijk minder tandplak, al heb ik dat denk vooral aan de zelfgemaakte tandpasta te danken.

Kortom, probeer het zelf, maar blijf nuchter nadenken. Er word bijvoorbeeld beweerd dat je geen tanden meer hoeft te poetsen. Pas hiermee op, ik zou gewoon blijven poetsen en flossen. Heb jij ervaring met oil pulling? Deel je ervaring!


Bronvermelding:

Oil pulling – Wat is het en werkt het?

Oil Pulling met kokosolie kan zeer positief werken voor je mond en gebit

Een gedachte over “Oil pulling

  1. Pingback: De 9 meest praktische toepassingen van kokosolie! – Zonnedruppels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*