De 9 meest praktische toepassingen van kokosolie!

Kokosolie kom je tegenwoordig overal tegen en is niet alleen geschikt om mee te koken, in tegendeel, dat is een van de enige dingen die er er niet mee doe (ivm de kokossmaak). Het is niet alleen verzorgend voor de binnen en buitenkant van je hele lichaam (zelfs je haar), maar werkt ook anti-bacterieel, versterkt je immuunsysteem en helpt allerlei kwalen zoals hart- en vaatziektes te voorkomen. Je kunt het in vele supermarkten kopen, online, en bij Holland&Barret (de Tuinen) is het vaak in de aanbieding. Let op dat je geen bewerkte (ontgeurde) olie gebruikt en alleen biologische. Ik gebruik het al meer dan 2 jaar voor allerlei toepassingen en ben nog steeds erg enthousiast! Laat je inspireren door de 9 meest praktische toepassingen en probeer het zelf!
Waarschuwing: als je er eenmaal aan begint ben je binnen de kortste keren een ‘wandelende kokosnoot’  😉

1. Gezichtsolie / bodylotion/ massage-olie/ voetencrème/ haarverzorging
Je kunt bijna alle andere crèmes de deur uit gooien, kokosolie is een vervanging voor bijna alles. Geschikt voor in- en uitwendig gebruik voor het hele lichaam (heerlijk helemaal insmeren na het douchen). Het plakt niet en laat geen vettige look achter. Helpt goed tegen een droge huid (fijn als lippenbalsem), kan helpen tegen (zwangerschaps)striemen, en verzorgd je hoofdhuid en haar. Het schijnt zelfs goed te kunnen werken tegen allerlei huidaandoeningen, neusbloedingen, brandend maagzuur, pijnlijke tepels, aambeien, luieruitslag, littekens, ouderdomsvlekken oorontsteking, zere keel en ga zo maar door. Klik hier voor veel meer toepassingen. En hier voor nog meer.

2. Veilig te gebruiken als bak olie (ook frituren!) en als boter op brood
Aangeraden word om de onbewerkte variant te gebruiken waar niet mee gerommeld is. Dus niet de geurloze olie. Let wel op dat je eten naar kokos kan gaan smaken. Kokosolie bevat gezonde vetten en kan veilig verhit worden tot hoge temperaturen. Wist je dat er vele oliën zijn waar die we verhitten tot boven hun veilige grens waardoor het schadelijk word voor je gezondheid?! Lees hier een heldere uitleg van Jesse van der Velde.

3.Tandpasta maken met kokosolie
Maak met 3 ingrediënten je eigen tandpasta! Kokosolie, en beetje baking soda en naar smaak een paar druppels etherische olie, zoals pepermunt olie. Ik poets er al meer dan een jaar mee, geen gaatjes meer gehad, wittere tanden en geen tandplak meer verwijderen! Lees hier meer over hoe en waarom.

4. Deodorant maken met kokosolie
Maar je eigen deodorant met slechts 3 ingrediënten. Spuit of smeer niets op je lichaam wat je ook niet zou opeten!  Het werkt echt geweldig, is simpel en goedkoop! Klik hier voor de uitleg.

5. Mondholte ontgiften door dagelijks 20 minuten te spoelen met kokosolie: Coilen / oil pulling
Het zou je tanden doen herstellen, zelfs gaatjes, en de mondholte ontgiften. Klik hier voor de uitleg en mijn ervaring.

6. Bestrijd schimmelinfecties (zoals candida), bacteriën (zoals Clostridium), gisten en parasieten
Simpelweg smeren daar waar je het nodig hebt. Het werkt nog veel sterker als je het combineert met nog een super antibacterieel en zuiverend middel en er knoflookzalf van maakt!

7. Zonnebrandcréme of als aftersun
Kokosolie kun je zo op de huid smeren en beschermt tot ongeveer factor 7, wat inhoud dat het 20% van de zon tegenhoud. Waarom zou je niet gewone zonnebrand gebruiken? Wist je dat daar vaak stoffen in zitten die juist kankerverwekkend kunnen zijn! Klik hier voor een uitgebreide uitleg van Jesse van der Velde. Vergeet niet dat we juist zonlicht nodig hebben, maar bij alles geld, teveel is niet goed. Probeer dus de felste zon te vermijden en je voldoende te bedekken, dan hoef je geen spullen op je te smeren die een hele lijst ‘vage’ ingrediënten bevatten.

8. Kokosolie verbrand buikvet
Volgens een onderzoek (man) / onderzoek (vrouw) moet je hiervoor 2 eetlepels kokosolie per dag eten. Buikvet verhoogd o.a. de kans op hartziekten en diabetes. Kokosolie helpt ook de eetlust te verminderen en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Kokosolie nuttigen is dus niet alleen goed tegen buikvet maar ook voor allerlei andere dingen zoals je cholesterol, botten, bloedcirculatie, hormoonwerking, metabolisme en de weefsels. Lees hier meer.

9. Betere wondgenezing
Om het genezen van kleine sneetjes of schaafwonden te versnellen kan je wat kokosolie aanbrengen op de wond en het bedekken met een pleister. Zie dit onderzoek. Schijnt ook brandwonden en insectenbeten te verlichten.


Bronvermelding:

31 slimme manieren om kokosolie te gebruiken

http://www.earth-matters.nl/37/7228/voeding-als-medicijn/kokosolie-gezond-of-ziekmaker.html

https://www.healthwatch.nu/2016/07/30/top-90-toepassingen-van-kokosolie-het-natuurlijke-eerste-hulpmiddel/

50 toepassingen van kokosolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*