Verlichting is liefde

Er word veel naar gezocht, voor gebeden, over gediscussieerd. Verlicht raken, verlicht zijn, verlicht worden. Maar zoals Marie-Claire van der Bruggen het mooi verwoord:

“Je hoeft niets te doen om verlicht te worden, je bent het namelijk al.”

Verlichting is eigenlijk hetzelfde als liefde, en liefde geeft verlichting. We zijn licht en liefde, we zijn het leven, al het leven komt voort uit de Bron van liefde.

Dus stop maar met die zoektocht naar verlichting, je bent het namelijk al. Wil je meer verlichting ervaren, verlichter zijn, wees liefde! Dat betekend ‘houden van’, houden van jezelf, houden van een ander, houden van Moeder aarde, houden van de ‘onzichtbare’ wereld om ons heen die ons lief heeft en onvoorwaardelijk steunt. Het is niet altijd even makkelijk om alles maar met liefde te bekijken, maar laat je eens inspireren door Moeder aarde. Wat we haar ook aan doen, ze blijft van ons houden, ze blijft ons dragen, voeden, zuurstof geven, een plek om te wonen. Ook al lopen we haar zo vaak voorbij, vergeten we van haar te houden, dankbaar te zijn, ze zorgt nog steeds voor haar kinderen. Ze is het ultieme voorbeeld voor hoe je volgens je hart kunt leven, liefde kunt zijn, liefde kunt voelen en onvoorwaardelijke liefde kunt geven.

Kiesha Crowther (Little Grandmother) schrijft:

“Wij zijn niet van elkaar of van Moeder Aarde gescheiden. We zijn hier om te leren, lief te hebben en te creëren – we zijn hier om elkaar en al het leven lief te hebben. De planeet Aarde is de planeet van het hart, het hartchakra van de kosmos. Het zijn onze gaven lief te hebben en emoties te voelen die ons grootste geschenk zijn en die ons zo interessant voor andere wezens in de kosmos maken (en dat zijn er veel!).

Moeder is het diepzinnigste woord dat er is. De woorden ‘liefde’ en ‘moeder’ zijn de woorden met de allerhoogste vibratie. “

zonnedruppelsquoteweallsitinthesameboat

Dus lieve medemens, hoe je je ook voelt, wat je ook ervaart, het antwoord op ieder probleem, iedere uitdaging is liefde. Bekijk het eens van een andere kant, zodat je verlichting ervaart. Je kunt het negatieve veranderen/verlichten naar iets positiefs door er liefde aan toe te voegen. En hoe meer je van jezelf houd, des te meer liefde kun je uitstralen naar een ander. Is je lichaam moe? Het probeert je liefdevol te vertellen dat je meer energie op zou moeten doen als je je fijner wilt voelen.  Heb je het koud? Het lichaam wil je meer warmte/liefde geven. Heb je pijn? Het lichaam probeert je te waarschuwen, te beschermen. Maar dit geld ook voor Moeder Aarde, als zij ziek is, worden wij ziek enz.

zonnedruppelsrememberwhoyouarequote

Wees lief voor jezelf, en lief voor alles en iedereen om je heen wat leeft. Iedereen en alles is met elkaar verbonden, door het licht en door de liefde die we zijn. Lieverds, je hoeft niet meer te zoeken, we zijn al verlicht. Luister naar je hart, en houdt zoveel mogelijk van jezelf en van elkaar. Dat is het grootste geschenk wat je te geven hebt, en het mooiste geschenk om te mogen ontvangen.

Namasté

hugmorezonnedruppelsquote


Bronvermelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*