Het geheim van dankbaarheid

Vaak zijn we in het begin heel blij met iets moois wat we hebben gekregen of dat ons overkomt. Maar voor we er erg in hebben, verwatert die blijdschap en gaan we van ons bijzondere geluksgevoel weer back to normal. Ons gevoel past zich aan aan de nieuwe situatie — dit verschijnsel noemt de gelukspsychologie ‘hedonische adaptatie’.

Door het geluk telkens weer in iets nieuws te zoeken, lijken we een beetje op ratten in een tredmolen. We kunnen zo hard lopen als we willen, en af en toe lijkt het of we even naar boven gaan, maar het loopwiel blijft op dezelfde plaats ronddraaien.

Dankbaarheid doorbreekt dit mechanisme! Wanneer we ergens dankbaar voor zijn, blijven we er veel langer van genieten.

dankbaarheid.zonnedruppels

Wanneer we beseffen hoeveel in het leven we hebben ‘gekregen’, in plaats van ‘verdiend’, maakt dit ons bescheidener. Onze trots en ons ego worden daardoor kleiner.

We krijgen daar echter wat voor terug: dankbaarheid verbindt ons met degene of hetgene aan wie wij iets te danken hebben. Het maakt onszelf ‘lichter’ en ‘losser’ en we voelen ons meer opgenomen in de verbanden om ons heen.

De wet van de aantrekkingskracht

‘Iedere keer dat je iets prijst, waardeert, of je goed voelt over iets, zeg je tegen het Universum: “Meer hiervan, alsjeblieft. Meer hiervan.” En als je zou toestaan dat het leven makkelijk gaat, zou al het goede zo naar je toestromen.’ – Vrij naar Abraham-Hicks –

Dankbaarheid is als een rode draad die door deze wet heen loopt. Je kunt pas iets manifesteren als je al dankbaar bent met wat je wilt, alsof je het al hebt. En vooral dankbaar zijn met wat je WEL hebt, zodat je er meer van krijgt. Je bent zo rijk als je kiest te zijn. Dankbaarheid is als een mega magneet, voel de dankbaarheid vanuit je hart en de magneet wordt nog sterker. Bij iedere beslissing die je maakt heb je de keuze hier dankbaarheid voor te voelen. Je kiest zelf hoe jij je voelt, choose to be happy, choose to be grateful no matter what!

Mattheüs 13:12 Want wie heeft, dien zal gegeven worden, en hij zal overvloediglijk hebben; maar wie niet heeft, van dien zal genomen worden, ook dat hij heeft.              

                      

gratitude-1251137_640

Een cursus in dankbaarheid: het boek ‘The magic’
Dit boek brengt de magie van het leven terug waarvan je als kind zo onder de indruk was. Het leven was adembenemend, opwindend en ontzagwekkend, en dat is het nog steeds! Als je maar weet waardoor magie wordt voortgebracht. Rhonda Byrne neemt je bij de hand. Een mysterie wordt onthuld, afkomstig van een heilige tekst. Stap voor stap komen eeuwenoude geheime lessen, onthullingen en wetenschappelijke wetten samen. Het resultaat na 28 dagen: een geluksniveau dat je niet voor mogelijk had gehouden.

 

Als we beseffen dat we iets hebben gekregen, is het makkelijker dit tezijnertijd weer los te laten en het (als het ware) aan het leven ‘terug te geven’.

Een ‘cursus’ van 28 dagen die de moeite waard is om te doen, een levensstijl die je intrigeert in je dagelijks leven. Na 28 dagen, voel je je soort van gereset. Meer geaard, gelukkiger, je leeft meer in het nu, je voelt minder weerstand en geniet intenser. Het concept ‘heb je vijand lief’ word ook beter uitvoerbaar, sinds je nu alles vanuit een ander perspectief bekijkt. Heb jij het boek ook gelezen? Deel je ervaring!


Bronvermelding:
Geluksdoctorandus: De waarde van dankbaarheid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*