De Film: “Inner Worlds, Outer Worlds” Jij bent het antwoord op al jou vragen

Inner_Worlds_Outer_Worlds_Film_Poster

De documentaire film  ‘Inner Worlds, Outer Worlds’ is gecreëerd door een Canadese film maker, muziek en meditatie leraar Daniel Schmidt en zijn vrouw Eva Dametto. Daniel weet prachtig de relaties tussen ‘s-werelds oudste religies en filosofische tradities weer te geven met verbazingwekkende multidimensionale geometrische patronen.

“De wereld in een zandkorrel zien, en de hemel in een wilde bloem. Houd oneindigheid in de palm van je hand, en eeuwigheid in een uur.”  – William Blake-

Daniel en zijn vrouw Eva zijn de oprichters van het Breathe True Yoga Center in Onratio, Cananda. Daniel bestudeerde verschillende vormen van meditatie voor het maken van de film, inclusief de tradities van het Boedisme, Taonisme en de Yogi tradities van India. Daarnaast bestuurde hij ook verschillende mystieke tradities uit verschillende culturen.
Eva is een uitvoerend en visueel artiest, leraar in chakra en hatha yoga, en een expressieve kunst beoefenaar.

einstein-bewustzijn1

Verwerkt in de film zijn onder andere beeldmateriaal van de vibratie van water van de Duitste cymatics onderzoeker Alaxander Lauterwasser (heel bijzonder om te zien!). Ook de bevestiging van het bestaan van het ‘Goddelijke deeltje’ die Higgs Boson word benoemd.

Tijdens de filmproductie besloten Daniel en Eva dat ze de film gratis gingen uitgeven.

“De echte crisis in de wereld is niet sociaal, economisch of politiek. Onze crisis is de crisis van bewustzijn. Ons onvermogen om onze echte natuur te ervaren. Ons onvermogen om die natuur in iedereen en in alle dingen te herkennen.”

namasté

De film bestaat uit 4 delen, en is gratis te bekijken op het internet. Dat kan via deze link, maar als je graag met ondertiteling wilt kijken kun je dat via de video’s hieronder doen. Dat is zeer aan te raden, sinds er nogal veel ingewikkelde termen worden gebruikt. Je moet zelf de ondertiteling aanzetten.
ondertiteling

De eerste 3 delen zijn te bekijken door 1 en dezelfde link. In het menu links bovenaan kies je zelf welke van de 3 delen je wilt bekijken.
kiesvideo

Deel 1: Akasha
Akasha is het ongemanifesteerde, het “niets” of leegte die het vacuüm van de ruimte vult. Zoals Einstein zich realiseerde, lege ruimte is niet echt leeg. Heiligen, wijzen en yogi’s die in zichzelf hebben gekeken beseften ook dat binnen de leegte een ondoorgrondelijke macht schuilt, een web van informatie of energie die alle dingen met elkaar verbindt.

Deel 2: The Spiral
De Pythagoriaanse filosoof Plato liet op raadselachtige wijze doorschemeren dat er een gouden sleutel bestaat, die alle mysteries in het universum verenigd. Deze gouden sleutel is de intelligentie van de logo’s, de bron van de oorspronkelijke OM. Men zou kunnen zeggen dat het de geest van God is. De bron van deze goddelijke symmetrie is het grootste mysterie van ons bestaan.

Deel 3: The Serpent and the Lotus
De spiraal is vaak vertegenwoordigd door de slang, de neerwaartse stroom, terwijl de vogel of bloeiende lotusbloem de opwaartse stroom of transcendente vertegenwoordigd. De oude tradities leren dat een mens een brug kan worden die zich uitstrekt van het buitenste naar het binnenste, van grof naar subtiel, van de lagere, naar de hogere chakra’s.

Deel 4: Beyond Thinking
Leven, vrijheid en het nastreven van geluk. We leven ons leven in het nastreven van geluk “buiten onszelf” alsof het een grondstof is. We zijn slaven geworden van onze eigen verlangens en hunkeringen. Geluk is niet iets dat kan worden gevolgd, of worden gekocht als een goedkoop pak.

Het langverwachte vervolg op de film ‘Inner Worlds, Outer Worlds’ wordt in de herfst van 2016 verwacht. Er is al een film trailer uitgegeven, die hieronder te zien is.

Wat vind jij van de films? Vind jij hier de antwoorden op al jou vragen, of heb je nu nog meer vragen? Deel je mening!


Bronvermelding:

https://en.wikipedia.org/wiki/Inner_Worlds_Outer_Worlds
http://www.innerworldsmovie.com/index.cfm

 

 

Een gedachte over “De Film: “Inner Worlds, Outer Worlds” Jij bent het antwoord op al jou vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*