Mindfulness op de kinderzender Nickelodeon

acceptthings

Mijn kinderen zaten tv te kijken, ik keek uit verveling ook maar even mee. Ze bekeken ‘The legend of Korra’, het tweede deel uit de Avatar reeks. Ik had het wel eens eerder gezien, maar nu keek ik echt. Het houdt je eigenlijk een soort spiegel voor, de levenslessen die Korra doorloopt, komen wij ook tegen. Korra is een avatar, wat betekent dat zij alle 4 de elementen op aarde kan besturen (aarde, vuur, water en lucht). The legend of Korra verteld de reis die Korra aflegd om een held te worden. De moeizame lessen die ze moet leren, voordat ze alle 4 de elementen kan besturen.  Dit is vooral een innerlijke reis, ze moet op zoek naar zichzelf. Haar energiebron vinden, zodat ze zelf haar energie kan sturen. Hierin staan spiritualiteit en meditatie centraal, het is de bron van al haar magische krachten. Ze moet dingen accepteren die ze niet kan veranderen, dankbaar zijn voor wat ze wel kan, voor wat ze heeft, voor wie ze is. Ze moet haar eigen angsten overwinnen, om uiteindelijk echt liefde te kunnen ervaren, en te geven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Klinkt dat je niet bekend in de oren? Is dat niet de heldenreis die we allemaal moeten afleggen om totale verbinding te krijgen met onszelf. Het is precies de boodschap die ‘The secret’ ons verteld, de heldenreis die het boek ‘Hero’ uitlegd. En ja, er bestaat ook magie in deze wereld, alleen kun je het niet zo zien als op tv. Dit wordt prachtig beschreven in ‘The magic’ ook een deel uit de secret reeks. Daar draait alles om dankbaarheid, het is de sleutel tot je eigen magische krachten. Of je nu wel of niet in het concept van de secret gelooft, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Wat prachtig dat onze kinderen dit voorgeschoteld krijgen. Een leuk, grappig, ontroerend en vol met actie geschreven serie, die ondertussen overloopt van de levenslessen. Ze zullen deze er echt niet allemaal uitpikken, maar al leren ze maar enkele lessen, dat is toch mooi meegenomen! En ja, zelfs als volwassene werd ik meegesleept in de soms ontroerende en prachtige levenslessen. Echt als je je ogen goed open houd, is overal inspiratie op te doen, zelfs op nickelodeon!

mywisdomisfrom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*